All-inclusive creatieve week

Gun jezelf een all-in creatieve retraite

100% verzorgd worden in de natuurlijke pracht van de Limousin (850 km van Utrecht)onderaan deze pagina kun je je aanmelden

In het dagelijks leven wordt er vaak veel van je gevraagd. Er moet worden gewerkt, gekookt, schoongemaakt, opgeruimd, dingen voor kinderen of ouders regelen, boodschappen doen…

Daardoor kan het soms best een uitdaging zijn om echt tijd voor creativiteit te maken, terwijl je dat het allerliefst elke dag zou willen doen. Door er even helemaal uit te zijn en 100% verzorgd te worden, krijg jij alle tijd om tot rust te komen en creatief te zijn.

Kom een week naar ons in Chez Bardon en kijk uit naar :

 • Onbeperkt gebruik van onze twee ateliers
 • Gebruik van creatieve materialen (we hebben van alles en nog wat!)
 • 7 overnachtingen in het authentieke Chez Bardon
 • 3 heerlijke verse maaltijden per dag
 • Eigen slaapkamer met opgemaakt bed en handdoeken
 • Onbeperkt koffie, thee, (munt/fruit)water, limonade
 • Samen borrelen aan onze gezellige bar
 • Snelle wifi
 • Inspirerende uitstapjes

En dat allemaal voor één all-in prijs van € 995,- per persoon!

Laat je een week helemaal verwennen terwijl je zelf creatief bent. Rust en ruimte op het authentieke Franse platteland. Creativiteit en inspiratie, je bepaalt zelf hoeveel, door te tekenen, schilderen of een mix van verschillende media te gebruiken. Alle tijd en ruimte voor jou om serieus te spelen en ontdekken, lekker te wandelen, ontspannen en genieten. Voor het eten en de boodschappen worden gezorgd. Eindelijk aandacht voor dat ene project dat je steeds uitstelt of laat je verrassen onder onze begeleiding. Met of zonder plan, je bent welkom!

“Een fantastische week” (Mieke, augustus 2023)
Niet denken maar doen…. En het werd een fantastische week. Veel tijd om heerlijk creatief te zijn, leuke lieve mensen, lekker back to basics, heerlijk gegeten, prachtige omgeving en helemaal jezelf mogen en kunnen zijn. Dank jullie wel!

Beschikbare data

In de volgende weken bieden we deze creatieve vakantie aan:

 • zondag 9 juni – zondag 16 juni
 • zondag 23 juni – zondag 30 juni
 • zondag 7 juli – zondag 14 juli VOL
 • zondag 21 juli – zondag 28 juli VOL
 • zondag 4 augustus – zondag 11 augustus
 • zondag 18 augustus – zondag 25 augustus
 • zondag 1 september – zondag 8 september VOL

Wil je eerder arriveren of later vertrekken? Laat het weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

We hebben voor zondagen als reisdagen gekozen omdat de ervaring leert dat het dan het rustigst is op de weg als je met de auto komt. Met de trein komen kan ook, we halen je graag op van het station in La Souterraine.

Andere belangrijke details

 • De week kost € 995,- per persoon, inclusief opgemaakt bed in eigen kamer, maaltijden, non-alcoholische drankjes en creatieve materialen (dus exclusief reiskosten en alcoholische drankjes).
 • Maximaal 6 deelnemers per week.
 • Dagelijks geplande activiteiten waarvan je zelf bepaalt of je meedoet of niet.
 • Donderdag = rustdag! De ateliers zijn gewoon open om creatief te zijn, maar je kunt ook een van de vele mooie plekken, marktjes en steden in de buurt ontdekken, een lange wandeling maken, je boek uitlezen…
 • Geschikt voor beginners en gevorderden.

“Ontdekken hoe blij ik word van schilderen” (Wilma, juni 2023)
In Chez Bardon kon ik weer ontdekken hoe blij ik word van schilderen, een week mezelf onderdompelen in het proces van zoeken en vinden, nieuwe wegen ontdekken door mijn eigen patroon los te laten en me laten leiden door jullie suggesties, liefdevolle zorg en aanwezigheid, zonder te pushen.

Waar

We ontvangen je graag op onze creatieve ontmoetingsplek in het gehucht Chez Bardon in gemeente Azat-Chatenet (9 uur rijden vanaf Utrecht). In één van de meest authentieke delen van Frankrijk – de prachtige Limousin – zijn rust, ruimte en natuur gegarandeerd. Je slaapt in één van onze drie huisjes (twee personen per huisje) met een slaapkamer voor jezelf. Ieder huis heeft een woonkamer met keukentje. In ons heerlijke en waterbesparende badhuis in de tuin zijn twee toiletten en twee warme douches en vind je het lekkerste drinkwater, zo uit de kraan.

‘s Avonds kun je totaal ontspannen de zon zien wegzakken vanuit de luie stoel voor je huisje of aan de bar in het atelier. In de tuin vind je verschillende plekjes voor de hangmat of aan tafel, om met anderen te kletsen of juist even lekker een moment voor jezelf te nemen. Er zijn twee ateliers en buiten kan natuurlijk ook gewerkt worden. Je hoort hier niets dan natuur. De sterrenhemel is ‘s nachts adembenemend. Je maakt prachtige wandelingen direct vanuit het huis of in de directe omgeving. Authentieke dorpen en stadjes met van die heerlijke Franse marktjes en brocantes om te bezoeken. Koele meertjes en rivieren om in te badderen. Wat wil je nog meer?

“Ik heb veel geleerd over het creatieve proces” (Lise, juni 2023)

Een midweek bij Marco en Erna heeft me veel gebracht en geleerd over hoe het creatieve proces een proces is van loslaten en vooral: gewoon lekker bezig gaan. We hebben ons ontzettend welkom gevoeld en de plek is van alle gemakken voorzien. We konden gebruik maken van alle schilder- en tekenspullen én we leerden nieuwe technieken door te experimenteren. Al met al een leerzame en ontspannen week die ik iedereen kan aanraden!

Wat

Creativiteit en ontspanning staan centraal. Deze week is bedoeld om jouw creatieve energie weer alle aandacht en tijd te geven. Hoe? Hoeveel? Dat bepaal je zelf. Met maximaal 6 deelnemers is er meer dan voldoende ruimte om aan je eigen project te werken. Wij zorgen elke dag tussen 10.00 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 17.00 uur voor creatieve opwarmers, nieuwe (druk)technieken, uitdagende opdrachten en inspirerende activiteiten waarvan je zelf bepaalt of je deelneemt of niet. De ateliers zijn buiten deze tijden ook gewoon toegankelijk om te werken. Daarnaast nemen we je graag mee naar een paar bijzondere plekken hier in de directe omgeving en ook dan geldt: niets moet, alles mag.

In onze twee ateliers kun je de hele dag terecht en vind je genoeg ruimte om groot of klein te werken. Materiaal is beschikbaar en het staat je natuurlijk vrij om je eigen materiaal mee te nemen.

“Alle tijd om je creativiteit aan te boren” (Joke, september 2023)

Wil je weer eens lekker alle tijd hebben om je creativiteit aan te boren? Bij Erna en Marco is mij dit fantastisch gelukt! Spelen, spelen, spelen met allerlei materialen die beschikbaar zijn in de twee ateliers. Een inspirerende natuurlijke omgeving. Ik hoefde die week niet na te denken over het eten want er wordt voor je gekookt en dat kunnen ze heel goed!

100% verwend

De week is inclusief alle maaltijden en non-alcoholische dranken – thee, koffie, (fruit)water en limonade – gedurende de hele dag. Geen boodschappen, niet koken, maar alle tijd voor jezelf. In onze twee ateliers vind je een enorme voorraad aan materialen om op doek of papier – of iets anders! – te werken. En het staat je zoals gezegd vrij om je eigen materiaal mee te nemen.

‘s Ochtends vind je in je huisje van alles voor het ontbijt. Je kunt er koffie en thee maken en lekker rustig wakker worden. Er is een koelkast om als je wilt je eigen lekkers en snaaierijen te bewaren.

We eten, net als de Fransen, ‘s middags tussen 12.30 en 14.30 uur samen een warme maaltijd. Zoek gerust een plekje voor jezelf als je liever even alleen bent. We sluiten de dag af – alweer, net als de Fransen – met een hapje, snoepen bijvoorbeeld nog wat van de etensrestjes van de middag en eten een lekker belegd broodje of lichte salade. De maaltijden zijn veelal vegetarisch, maar voor de liefhebbers maken we af een toe een echte Franse klassieker (zoals bijvoorbeeld coq au vin) en ook als veganistisch eten je voorkeur heeft, is dat geen probleem.

Drink je graag een wijntje of borrel? Ook geen probleem. We vragen je hier zelf voor te zorgen of je kunt voor € 1,50 per glas of € 5,- per fles bij de bar uit onze eigen eenvoudige voorraad kopen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Erna en Marco, beiden beeldend kunstenaar. Onze liefde voor avontuur, creativiteit, rust, natuur, delen en verbinden zijn onze drijfveren om deze creatieve vakantieweken te organiseren. Wij zijn geen commerciële vakantie-aanbieders. Wij zijn twee creatievelingen die hun passie graag delen en oprechte verbinding zoeken met mensen die dezelfde dingen belangrijk vinden: vrijheid, spelen, ontdekken en genieten. Kortom: de Kunst van het Leven!

Ons doel is om bijzondere en onvergetelijke momenten te creëren, samen van het leven te genieten en elkaar te inspireren, op welk vlak van het leven dan ook.

We ontvangen je enorm graag in Chez Bardon, waar de tijd stil lijkt te staan en je kunt genieten van het authentieke Franse platteland. Rust, ruimte en spectaculaire natuur zijn gegarandeerd. Met onderstaande formulier kun je je aanmelden. Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt. We ontvangen je graag!

(Lijkt dit je geweldig, maar liever op een ander moment, langer of korter? Neem contact op en geef aan wat je zoekt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!)

AANMELDEN!

Je kunt jezelf hieronder opgeven voor deze all-in creatieve week door onderstaande gegevens in te vullen en op het knopje aanmelden te drukken. Tot snel!
  Let op, de bevestiging van je aanmelding wordt naar dit e-mailadres gestuurd!  Lees verder

  Meer over onze kunstMeer over onsMeer over Chez BardonMeer over persoonlijke ontwikkeling