Over Chez Bardon

Wij denken dat je net zo zult genieten van onze locatie als dat wij doen. Wij hebben deze plek grotendeels zelf verbouwd met hier en daar een beetje hulp van vrienden. Het is een prachtige plek met veel rust, ruimte, natuur en creatieve energie. De sfeer in het gehuchtje is erg goed en we hebben geweldige buren. Ze maken allemaal graag een babbeltje als je ook je Frans wilt oefenen 😉

De huisjes

Onze drie oude authentieke huisjes zijn de ideale plek als je zoekt naar rust, ruimte, ontspanning en natuur. In ieder huisje is een gezellige woonkamer met zithoek, eettafel, verwarming en twee huisjes hebben een houtkachel. Er is snelle gratis wifi.

Boven in de slaapkamers staat een heerlijk ruim bed. Voor de huisjes is een klein terras waar je van de zonsondergang kunt genieten. Het badhuis vind je in de tuin, op tien stappen van de voordeur. In het badhuis vind je de warme douches, composttoiletten en een dubbele wastafel met heerlijk drinkwater uit de kraan. Hier kun je ook water pakken voor in huis.

Je kunt de huisjes ook bekijken op AIRBNB. Gite Galerie of Gite Atelier. De foto’s op het moment van schrijven zijn een beetje verouderd

Hieronder kun je door de foto”s scrollen!

Chez Bardon 2023

Chez Bardon 2023

slaapkamer

slaapkamer

Ieder heeft een eigen slaapkamer

slaapkamer

slaapkamer

Het badhuis

Het badhuis

In het badhuis zijn twee heerlijke warme douches, twee toiletten en een wastafel. Het drinkwater is echt lekker en van goede kwaliteit.

aan het werk in één van de twee ateliers

aan het werk in één van de twee ateliers

En natuurlijk heerlijk ontspannen in de gemeenschappelijke tuin

En natuurlijk heerlijk ontspannen in de gemeenschappelijke tuin

Uitzicht vanuit de gites

Uitzicht vanuit de gites

Gemeenschappelijke ruimtes

Op deze mooie locatie zijn twee ateliers met ruime werkplekken.

  • Atelier: In de grote oude schuur is een fijne plek om te werken. Er heerst een knusse sfeer door de houten balken. Er is goede verlichting, een grote werktafel en een grote werkwand (6,5 meter lang en bijna 2 meter hoog). De ideale plek om je lekker uit te leven, te spelen, creëren, inspireren, ontspannen en ontdekken.
  • Atelier/Galerie: De indrukwekkende ruimte in deze oude schuur is omgetoverde tot een prachtige werk- en expositieruimte met een gezellig barretje voor de gasten en ruime prettige werkplekken. Ook hier vind je een grote werktafel en ruime werkwand om tegenaan te werken.
  • Gemeenschappelijke tuin: Je hebt een eigen plekje bij je voordeur, maar daarnaast kun je ook gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin. Hier hangen we in de hangmat, doen we spelletjes onder de parasol, maken we graag vuurtjes en hebben we het gezellig.
  • Badhuis: In het badhuis zijn twee ruime warme douches (het lijkt alsof je midden in de natuur doucht en toch beschut), twee ruime composttoiletten en een dubbele wastafel met warm en koud (drink)water. Een aardigheidje is dat het douchewater wordt gebruikt voor het nathouden van onze tuin. Geen verspilling van water dus – mede door de composttoiletten – want ook op deze plek is momenteel veel droogte.

De omgeving

Je zoekt rust, ruimte, kunst, creativiteit, ontspanning en/of natuur. Vanaf de voordeur kun je al prachtige wandelingen maken en er zijn tal van uitgezette fiets- en wandelroutes in de omgeving. Dit departement – La Creuse – heeft duizenden kilometers aan fietsroutes voor mountainbikes en de verharde wegen zijn prachtig voor racefietsen. Nog stiller? Geniet in of bij het huisje van het geluid van de vogels en het Franse plattelandsleven. Er is enorm veel te ondernemen in de omgeving: kunst, wolven, marktjes, een enorm labyrinth en leuke plaatsen zoals Aubusson of Limoges. De omgeving is ontzettend afwisselend en je komt van het ene schattige typisch Franse gehucht in de andere terecht met adembenemende natuur en uitzichten.

Lees verder

Meer over onze kunstMeer over onsMeer over een creatieve retraiteMeer over persoonlijke ontwikkeling